Látogatás a kemecsei napelemfarmra

Iskolánk kibővített környezetvédelmi szakkörével 2017.04.20-án a Nemzeti Tehetség Program keretein belül eljuthattunk egy környezetbarát technológiákat bemutató napelemfarmra.

A napelemfarm és biohulladék újrahasznosító üzem mintagazdaságként való működése lehetővé teszi a fiataloknak, az úgynevezett „Zöld-ház” passzív ház megtekintését, megismerkedve annak működésével, különböző szigetelési és nyílászáró megoldásokkal.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kemecse település belterületi részén, a Dream Way Global Kft. által a Zöld Ipari Innováció Program keretében létrehozott környezetkímélő termelési technológiák használatával működő biohulladék újrahasznosító üzem és napelemfarmon a biohulladék újrahasznosító üzem fűtőanyagokat állít elő, amelyek segítik a természetes anyagok felhasználásának csökkentését. A pellet magas fűtőértékű, emellett könnyen tárolható, széles körben hasznosítható a háztartások és önkormányzatok, intézmények szintjén egyaránt. A szolár energiát hasznosító napelemfarm nem termel szén-dioxidot, így nem járul hozzá a globális felmelegedéshez.

Köszönjük a Dream Way Global Kft. ügyvezető igazgatójának Gacs Mátyásnak iskolánk fogadását és a szakmai körbevezetést!
Bővebb információ a napelemfarmról: www.dreamway.hu

 


A Nemzeti Tehetség Program támogatásával. (Pályázati azonosítószám: NTP-MTTD-16-0096 – Játékos diákkör a Fenntartható Fejlődés jegyében)


2015 © Copyright regulybakta.hu