2018. február 28-án iskolánk tanulói nagy izgalommal várták Bakos-Kiss Gábor színművész elődását, aki megérkezése után köszöntötte diákjainkat. Kedvcsinálóként Karinthy Frigyes: Prológus egy cirkuszfilmhez című versét adta elő, melynek előadásmódja diákjaink figyelmét igen felkeltette. A vers után röviden mesélt életéről, hogyan jutott el oda, ahol jelenleg tart az életében. A versek szeretetével kapcsolatban felmerült a kérdés: ismernek-e a gyerekek költőket? Ekkor már diákjaink is élénken bekapcsolódtak a beszélgetésbe, sorolták az általuk ismert, eddig tanult költőinket. Izgalommal várták, mikor hangzik el egy újabb vers a művész előadásában. Nem sokáig kellett várniuk, hiszen hamarosan Romhányi József: Kukac sors című verse következett, melyet kis bevezető után Christian Morgenstern: A vérfarkas című verse követett. Az osztrák költőtől még két verset adott elő tanulóinknak: A két szamár, valamint A nagy Lalula címűt. Az utóbbi nagy sikert aratott az előadásmódnak köszönhetően. Szó esett a régi idők költőiről, azok előadásmódjáról, valamint a népdalokról is. A beszélgetés után a színművész a gyerekeket is bevonta az éneklésbe. Christian Morgenstern: A nagy Lalula című halandzsa versét énekelték a Queen együttes We Will Rock You dalának ütemére. Diákjainknak csak a refrént kellett énekelniük, valamint tapsolni az ütemet. Először bátortalanok voltak, de a bíztatásnak és a közvetlen előadásmódnak köszönhetően a gyerekek végül nagy lelkesedéssel, aktívan részt vettek az éneklésben.

Ezután kérdéseket tehettek fel tanulóink Bakos-Kiss Gábor színművész úrnak, melyekre őszinte és részletes válaszokat kaptak. Többek között: Mi volt az utolsó szerep, amit eljátszott? Mi a legjobb ebben a szakmában? Szokott-e lámpaláza lenni előadás előtt?

A kérdések megválaszolása után a művész úr a Nemzeti Színház ingyenes előadására invitálta iskolánk tanulóit, melyet köszönettel fogadtunk.

Végezetül a Valahol Európában című musicalről esett szó, amelynek egyik leghíresebb betétdalát adta elő. Ennek kapcsán elhangzott, hogy figyeljünk magunkra, ezáltal tudunk figyelni másokra is. Így szebbé lehet tenni a világot!

Tanulóink figyelmesen, őszinte érdeklődéssel hallgatták végig a zenés előadást, ezt bizonyítja, hogy megkérték a színművész urat, énekeljen még egyet nekik. Örömmel tett eleget ennek a kérésnek, és elénekelte az Elindultam szép hazámból című magyar népdalt, melyet a gyerekek lélegzetvisszafojtva hallgattak.

 


2015 © Copyright regulybakta.hu