A 2017/2018-as tanév újdonsága, hogy pedagógiai célra az általános iskolában 5 helyett, 6 tanítás nélküli munkanap használható fel, azzal a megkötéssel, hogy 1 tanítás nélküli munkanapot kizárólag pályaorientációs célra lehet felhasználni. Így első alkalommal 2017. október 27-én került sor a Baktalórántházi Reguly Antal Általános Iskolában a pályaorientációs napra.

Bővebben


2016 tavasza… az első lépések a iskolai kiskert kialakítására, mely a Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium kezdeményezéseként jött létre – kapcsolódva a „Ments meg egy kertet” programhoz.

2016 őszén már az Általános Iskola diákjai is aktívan be tudtak kapcsolódni a feladatokba, az alap kerti munkák mellett komposztálókat építettek raklapokból, gyümölcsfa (körte, alma, meggy, cseresznye, szilva) ültetési munkálatokban vettek részt...

Bővebben

20
Oct

Őszi menetrend - 2017

Írta: admin


  • Október 20. iskolai ünnepség az 1956-os forradalom évfordulójára (4. órában- alsó tagozat, 5. órában- felső tagozat)
  • Október 23. városi megemlékezés, fáklyás felvonulás 1730-tól
  • Október 24-27. Egészséghét rendezvényei
  • Október 26. Nyílt nap a Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumban
  • Október 27. pályaválasztási nap (tanítás nélküli munkanap)
  • Őszi szünet: 2017. október 30-tól 2017. november 3-ig (szünet előtti utolsó tanítási nap 2017. október 27.(péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2017. november 6.(hétfő))A magyar gyermekjóléti, gyermekvédelmi, gyámügyi szabályozás törvényi alapja a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (a továbbiakban: Gyvt.), mely végrehajtási rendeleteivel – elsősorban a gyámhatóságokról, valamint a gyermekvédelmi és gyámügyi eljárásról szóló 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelettel (a továbbiakban: Gyer.) – kiegészülve szabályozza a gyermek veszélyeztetettségét megelőzni, megakadályozni, illetve kezelni hivatott intézményi rendszer működését és az ennek során felmerülő feladatait.

További információ: http://hirek.nkp.hu/cikk/a-magyar-gyermekvedelmi-rendszer-mukodese-az-online-kornyezetben-torteno-gyermekveszelyeztetes-tukreben

Letölthető dokumentum: 36569_2017_KOZNEVTART_melleklet_GyvtA Baktalórántházi Reguly Antal Általános Iskolában a tanévnyitó ünnepség 2017. szeptember 1-jén 800-kor kezdődik. Ezen a napon a tanulók ebéd után hazamehetnek.

Megjelenés ünneplő ruhában! Fekete nadrág - szoknya; Fehér ing - blúz és iskolai nyakkendő!!!!


28
Aug

A Baktalórántházi Reguly Antal Általános Iskola 22 diákja 2 pedagógus kíséretében július hónapban 6 napot töltött a  Balaton északi partján, a Zánkai Erzsébet-táborban. A hatalmas, festői környezetben fekvő üdülőhely egyaránt tartalmas kikapcsolódást biztosított mind a kisebb, mind a nagyobb tanulók számára. A fürdőzésen túl nagy élmény volt a sárkányhajózás, a vitorlázás, a kalandpark, a gokartozás. A parton a gyermekek izgatottan nézték végig a vízi mentőkutya bemutatóját, kipróbálták a rendőr motorkerékpárt, az egészségre ártalmatlan füsttel teli sátorból való „menekülést”, továbbá a bódult, illuminált állapotot szimuláló „részeg szemüveget”. A sport szeretete a nyaralásra is elkísérte a kis csapatot, a tábori olimpián több dobogós helyezés is született, továbbá a fiúk a focibajnokságon ezüstérmesek lettek.A tavalyi gyakorlatot folytatva a Fővárosi Nagycirkusz társulata idén is megjutalmazta kitűnő tanulóinkat egy ingyen belépőjeggyel bármelyik előadásának megtekintésére. Intézményünk vezetése a tavalyi évhez hasonlóan ezen a nyáron is megszervezte és biztosította azon kiváló tanulóink számára az ingyenes utazást és felügyeletet, akik nem tudtak szüleikkel eljutni egy előadás megtekintésére sem, ezáltal is segítve diákjainkat abban, hogy éljenek a felajánlott jutalommal. Így 2017. augusztus 18-án 22 diák, szülők és kísérő pedagógusok indultak vonattal Budapestre, hogy megtekintsék a Fővárosi Nagycirkusz Antarktisz gyermekei - Jégbe zárt cirkuszvilág produkcióját. A gyerekek nagyon élvezték a 17 színvonalas műsorszámot, melyben többek közt szerepeltek akrobatikus jégtáncosok, foszforeszkáló zsonglőrök, másodpercek alatt ruhát váltó táncosnő, kézen korcsolyázó artista, egykerekű kerékpáron egyensúlyozó művészek, s természetesen bohócok is. Tartalmas, élményekben gazdag, jó hangulatú napot töltöttek együtt a résztvevők.

Szervező: Baloghné Nagy Szilvia intézményvezető- helyettes


2015 © Copyright regulybakta.hu