Parlagfű-mentesítés, Közös érdek, közös felelősség!” címmel rendezte meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormányhivatal környezetvédelmi versenyét, immár hatodik alkalommal. A nívós versenyen 28 általános iskolai csapat mérette meg tudását. A rendezvény helyszíne a Megyeháza Bessenyei Nagyterme volt.

A Baktalórántházi Reguly Antal Általános Iskola „Igazi Gazok” csapata - nagy örömünkre - III. helyezést ért el. Csapattagok: Kozma Eszter, Matolcsi Kitti és Sipos Dorina nyolcadik osztályos tanulók voltak.

Felkészítő tanáruk Laskainé Szilágyi Gabriella és Tömöri László volt.Tudtad, hogy vannak olyan gyermekek, akiknek a karácsony szomorúságot okoz, mert nem kapnak ajándékot? Segíts, hogy minél több rászoruló gyerek kaphasson ajándékot! Otthon szedd össze megunt játékaid, de olyat, ami még használható, jó állapotban van. Ezeket december 5.-ig hozd be az iskolába és add oda valamelyik DÖK-ös (diákönkormányzat) diáknak.  Köszönjük mindenki segítségét!A 2017/2018-as tanév újdonsága, hogy pedagógiai célra az általános iskolában 5 helyett, 6 tanítás nélküli munkanap használható fel, azzal a megkötéssel, hogy 1 tanítás nélküli munkanapot kizárólag pályaorientációs célra lehet felhasználni. Így első alkalommal 2017. október 27-én került sor a Baktalórántházi Reguly Antal Általános Iskolában a pályaorientációs napra.

Bővebben


2016 tavasza… az első lépések a iskolai kiskert kialakítására, mely a Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium kezdeményezéseként jött létre – kapcsolódva a „Ments meg egy kertet” programhoz.

2016 őszén már az Általános Iskola diákjai is aktívan be tudtak kapcsolódni a feladatokba, az alap kerti munkák mellett komposztálókat építettek raklapokból, gyümölcsfa (körte, alma, meggy, cseresznye, szilva) ültetési munkálatokban vettek részt...

Bővebben

20
Oct

Őszi menetrend - 2017

Írta: admin


  • Október 20. iskolai ünnepség az 1956-os forradalom évfordulójára (4. órában- alsó tagozat, 5. órában- felső tagozat)
  • Október 23. városi megemlékezés, fáklyás felvonulás 1730-tól
  • Október 24-27. Egészséghét rendezvényei
  • Október 26. Nyílt nap a Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumban
  • Október 27. pályaválasztási nap (tanítás nélküli munkanap)
  • Őszi szünet: 2017. október 30-tól 2017. november 3-ig (szünet előtti utolsó tanítási nap 2017. október 27.(péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2017. november 6.(hétfő))A magyar gyermekjóléti, gyermekvédelmi, gyámügyi szabályozás törvényi alapja a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (a továbbiakban: Gyvt.), mely végrehajtási rendeleteivel – elsősorban a gyámhatóságokról, valamint a gyermekvédelmi és gyámügyi eljárásról szóló 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelettel (a továbbiakban: Gyer.) – kiegészülve szabályozza a gyermek veszélyeztetettségét megelőzni, megakadályozni, illetve kezelni hivatott intézményi rendszer működését és az ennek során felmerülő feladatait.

További információ: http://hirek.nkp.hu/cikk/a-magyar-gyermekvedelmi-rendszer-mukodese-az-online-kornyezetben-torteno-gyermekveszelyeztetes-tukreben

Letölthető dokumentum: 36569_2017_KOZNEVTART_melleklet_GyvtA Baktalórántházi Reguly Antal Általános Iskolában a tanévnyitó ünnepség 2017. szeptember 1-jén 800-kor kezdődik. Ezen a napon a tanulók ebéd után hazamehetnek.

Megjelenés ünneplő ruhában! Fekete nadrág - szoknya; Fehér ing - blúz és iskolai nyakkendő!!!!


2015 © Copyright regulybakta.hu